Pep Gvardiola ne planira da produži ugovor sa Mančester Sitijem nakon 2025. godine. To znači da će biti novog šampiona Evrope, kao i potencijalnog novog šampiona Engleske, s obzirom na to da Mančester Siti vodi veliku bitku sa Arsenalom i Liverpulom. Sa samo dva boda prednosti, Mančester Siti već sada shvata da će biti teško zadržati Gvardiolu nakon isteka ugovora. Iz Španije stižu vesti da se Siti sprema za život bez njega.

Pep Gvardiola je u Sitiju od 2016. godine i kada mu istekne ugovor, proći će devet sezona u klubu. Do sada je osvojio pet naslova prvaka Engleske, dva FA Kupa, četiri Liga kupa, Ligu šampiona, UEFA Superkup, FIFA Svetsko klupsko prvenstvo, a verovatno će dodati još trofeja do kraja sezone. Međutim, postavlja se pitanje šta dalje Sitiju nudi da zadrži Gvardiolu. Najnoviji izveštaji navode da je Siti pesimističan oko produženja Gvardiolineg ugovora i već razmišlja o budućnosti bez njega.

Takođe, otkriveno je ko bi mogao da nasledi Gvardiolu. Rukovodstvo kluba razmatra kandidate, a jedan od njih je Menadžer Đirona, Mihel Sančez, koji deli sličnosti sa Gvardiolinim stilom, kako taktički, tako i u harizmi, poznavanju fudbala i radu. Situacija sa Pepom Gvardiolom budi različite spekulacije, ali klub se već priprema za eventualni odlazak i razmatra potencijalne naslednike. Ove sezone je klub napravio čuda u Španiji i borio se za titulu sa Real Madridom, a sada je realnije da osvoje Ligu šampiona, što bi bio istorijski uspeh.

Postoji i verovanje da bi Gvardiola “podigao ruke” za Mihela Sančeza kao naslednika, ako se ne predomisli i ostane u klubu. Izvor: Mondo – M.V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *