Igor Rakočević: Ataman me je kinjio u Efesu

0

Igor Rakočević pričao je o iskustvu sa bivšim trenerom Erginom Atamanom koji ga je trenirao u Efesu. Znao je da se on obračunava sa svojim igračima da bi sačuvao sopstveni ugled, da ih “targetira” u javnosti, čak ih je optuživao i za stvari koje nisu uradili. Stigao je poziv Efesa koji je gradio ozbiljan tim i želeo je Srbina.

Ali, to nije dobro počelo… gde je sve bilo pod konac, gde trening počinje uvek na vreme. Recimo, moraju svi da budu istegnuti na vreme, 10 minuta pred početak treninga. Pravi vojnički klub.

Tamo je postizao najbolje rezultate. Motivisan je došao u Efes gde je cilj bio da se dođe na fajnal-for Evrolige, doveli su još par igrača poput Boštjana Nahbara, svi su bili motivisani i napaljeni da pomognu da naprave rezultat… Međutim, dočekala ih je loša atmosfera, način rada koji ih je šokirao. Rakočević ističe da mu je teško bilo da prihvati “mentalitet turskog naroda”, koji je potpuno drugačiji od srpskog i španskog jer se vode geslom “lako ćemo”.

A to je bio samo vrh ledenog brega u njegovom sukobu sa Turčinom: “Počeo je da me kinji Ataman, ali opet sam bio u najboljoj formi od svih. Pred početak sezone me je jedan novinar pitao zašto ne igram kao što sam igrao dok sam bio u Baskoniji, a ja sam mu rekao da je tek počela sezona i da treba malo vremena da se poklopim sa energijom trenera i ekipe. I taj novinar mi je načinio štetu: Ataman nema poverenje u mene i zato ne igram dobro.

Tako je glasio naslov preko cele strane. Smestio mi je pošteno”, kazao je srpski košarkaš. “Nisam čitao novine, samo dođem na trening i Ataman mi kaže da ja ne treniram već idem sutra ujutru u neku šumu koja je dva sata od mene.

Tamo da sam u šest ujutru. Pitam šta je bilo, ništa – samo me poslao u svlačionicu. Džaba, opravdao sam se, ali nije imao razumevanja.

U četiri ujutru sutradan došao je kondicioni po mene. Ne sećam se veće kiše u životu. Taj kondicioni koji je debeli čovečuljak, bivši bacač kugle, što govori o neozbiljnosti kluba… Juki sa kišobranom ispod drveta i kaže mi da stojimo sat vremena i reći ću da si trčao.

Nema žive duše. Ja mu kažem, da ću istrčati to makar umro, nema šanse. Rekao sam mu da ne može da me kazni koliko mogu da odradim.

To je bilo blato do kolena, naleteo sam na pse lutalice, dvadesetak njih me gleda, laju, trče ka meni i jedva sam se nešto popeo uz neko drvo i zaobišao sam ih. Da su me stigli, rastrgli bi me, to je bilo u šumi gde niko ne bi video i čuo. Mogao je da me ubije čovek!

“, kazao je Rakočević. Igrao je još za Sijenu, a onda se u sezoni 2012-13 oprostio od košarke u dresu svoje voljene Crvene zvezde koja je i povukla njegovu “osmicu”. BONUS VIDEO: (MONDO – M.V.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *