Od ovog proleća, taj pehar nosi ime velikog srpskog košarkaša koji je preminuo u Americi početkom godine, od posledica teškog srčanog udara. “Ovaj trofej ne predstavlja onoga čije ime nosi, već je važno da trofej samo simboliše Milojevićevu neverovatnu karijeru i detalji na trofeju ukazuju na neke delove Milojevićevog ABA putovanja, kao i na njegove najistaknutije vrline”, objavilo je takmičenje. MVP nagrada ponela je Milojevićevo ime 25.

“Zbog toga, ovaj trofej je dizajniran tako da ima četiri strane koje simbolišu četiri sezone tokom kojih je igrao u ABA ligi. Na njemu je napisano njegovo ime i ime nagrade u tri reda, kao simbol toga da je Dejan Milojević tri puta osvajao MVP nagradu ABA lige. Čitav trofej visok je 13 inča (7,6 centimetara), što simboliše broj “13”, koji je Milojević nosio dok je u ABA ligi igrao za Budućnost i Partizan.

Uz to, figura igrača na trofeju ima čvrst izgled, jer je Milojević bio poznat kao jedan od najjačih igrača koji su igrali ovu igru u našem regionu. Takođe, figura ima i mali osmeh, jer će Dejan Milojević uvek ostati upamćen zbog svog osmeha i zbog toga što je bio najpristojnija osoba u košarkaškom svetu. I na kraju, svaki MVP trebalo bi da ima vrline kao što su košarkaška snaga i ljudska dobrodušnost i na to bi ovaj trofej trebalo da podseti svakog budućeg dobitnika.

Trofej “Dejan Milojević” napravila je poznata skulptorka Katarina Tripković, koja je stvorila i trofej prvaka ABA lige. (MONDO M.Š) BONUS VIDEO:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *