Konferencija za medije KLS-a sa izjavama Željka Obradovića i Janisa Sferopulosa o sportu košarke.

0

Na konferenciji za medije pred start Košarkaške lige Srbije medijima su se obratili treneri učesnici. Poznato je već da će crno-beli igrati sa Megom. Pred početak tih četvrtfinalnih okršaja održana je tradicionalna konferencija za medije na kojoj su bili treneri svih sedam klubova, kao i po jedan igrač. “Posle 30 kola košarkaške lige Srbije sledi Superliga posle koje dobijamo prvaka države.

Moram da napomenem da smo izuzetno zadovoljni prvim delom takmičenja. Videli smo dosta dobrih ekipa, talentovanih mladih igrača, dobrih i poznatih trenera, kao i onih koji će u budućnosti biti nosioci velikih ekipa. Pred nama je da se dobro pripremimo za plej-of. Da iskoristimo sve benefite koje je liga obezbedila i da napomenem da je pomoć države bila neizostavni faktor tokom sezone i da su klubovi to maksimalno iskoristili.

Superliga kreće u petak utakmicom između Borca i Spartaka. Iz KLS dolaze Vojvodina kao prvak i Spartak. Zacrtali smo kraj finalne serije polovinom juna, možda bude i ranije. Sve utakmice igraju se na dve dobijene, polufinale počinje odmah posle finala ABA lige.

Svim timovima želim puno sreće u plej-ofu”, poručio je Grujin. Potom je reč dobio Željko Obradović. Nije lako napraviti tačne datume. Mnogo je teško razmišljati o tome dok igramo ABA ligu.

Sama činjenica da ćemo igrati polufinale dovodi do toga da se uvek radi o istoj stvari. Motivaciji za ono što je ispred sebe. Nadam se da ćemo uspeti da motivišemo igrače”, kazao je Obradović. Onda je na red došao Janis Sferopulos.

Našem klubu je važno da bude deo ovog takmičenja. Za mene lično, kao stranca, čast je da budem deo srpske lige. Odrasli smo uz srpsku košarku i košarku u bivšoj Jugoslaviji. Čast mi je što ću biti deo.

Takmičarska je liga, želim sreću svima i neka najbolji pobedi”, objasnio je trener Zvezde. Šef struke Mege Marko Barać zadovoljan je prikazanim do sada. “Uspešna sezona za nas, jako sam zadovoljan napretkom ekipe. Očekujem da ćemo biti sve bolji kako se sezona bliži kraju.

Imamo najveće moguće poštovanje prema KLS. Bili smo zadovoljni i prošle godine, promovisali smo nekoliko mladih igrača od kojih je korist imala i juniorska reprezentacija i mi. Želim da istaknem da sam pogledao mnogo mečeva u ligaškom delu i zadovoljan sam nivoom košarke. Negde zbog prirode posla i svega gledao sam OKK Beograd najviše.”

Strateg FMP-a Saša Nikitović obećao je borbu. “Imao sam priliku da igram i u KLS sa drugim klubom i mogu da potvrdim koliko je bila jaka. Bio sam pet godina protivnik u njoj i kvalitet je rastao iz godine u godinu, naročito ove godine gde je prerastao i ABA 2 ligu, što potvrđuju rezultati naših klubova. Čestitam Vojvodini i Spartaku.

Mi imamo odmah meč sa Vojvodinom, kao najjači klub tokom sezone u KLS. Mi smo u FMP-u imali dosta turbulencija. Uspeli smo u prethodna dva meseca da napravimo kostur, probaćemo to da ustalimo, doveli smo neke igrače sa pozajmica. Imali smo 19 igrača na treningu, probaćemo da napravimo okosnicu za sledeću sezonu i da ovu završnicu iskoristimo kao tim koji ima dve utakmice na početku, pa onda još dve i onda da dođemo do meča sa Zvezdom.

Prvo kolo je već u subotu protiv izuzetne i raspoložene Vojvodine koja dobro izgleda. Idemo sa najvišim ambicijama”, jasan je Nikitović. Polufinalni dueli igraće se od 2. do 7. juna, a finalni od 10. do 17. juna. Ukoliko se plej-of ABA lige završi ranije, onda će i termini ovih mečeva da budu pomereni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *