Dušan Lajović u četvrtfinalu turnira u Barseloni

0

Dušan Lajović je postigao odličan uspeh plasiravši se u četvrtfinale turnira u Barseloni, što je fantastičan rezultat za srpskog tenisera. U tom meču je igrao protiv Australijanca i talentovanog francuskog tenisera Artura Filsa. Ako mu je rival bio Aleks, to bi bio njihov četvrti meč, a De Minor je do sada pobedio u sva tri.

Ako je protivnik bio Fils, to bi bio njihov treći duel, pri čemu je prvi pripao Francuzu prošle godine u Hamburgu, dok je drugi pripao Srbinu ove godine u Buenos Ajresu. Kada je reč o meču sa Fokinom, u prvom setu je bila primetna prava drama. Bilo je razmenjivanja brejkova, četiri u prvih pet gemova.

U osmom gemu Lajović je napravio brejk, poveo sa 5:4 i imao set loptu, ali je izgubio svoj servis. Set je otišao u taj-brejk u kojem je Španac vodio sa 6:4 i propustio dve set lopte. Nakon što se Lajović vratio, propustio je i on set loptu, a zatim je Fokina propustio još dve (8:7, 9:8).

Dusan je zatim propustio još jednu, ali je na kraju uspeo da iskoristi onu u 22. poenu taj-brejka. U trećem setu je odmah napravio brejk, a ključni trenutak bio je peti gem u kojem je spasao čak četiri brejk lopte, nakon čega je uspeo da završi meč. Dušan Lajović je pobedio Davida Fokinu u Barseloni i plasirao se u četvrtfinale, što je bio sjajan potez za njega.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *