Košarkaš Toronta Porter izbačen iz NBA lige i košarke

0

Nadležni organi su otkrili da je Porter prekršio tri pravila koja su rezultirala zabranom ulaska na teren u budućnosti. Prvo, odao je poverljive informacije kladioničarima o sportskim događajima.

Drugo, svesno je igrao “pod ručnom” u jednoj ili više utakmica zbog klađenja. Treće, kladio se na NBA utakmice.

Istražitelji su utvrdili da je Porter pre utakmice 20. marta odao poverljivu informaciju o svom zdravlju osobi povezanoj sa klađenjem na NBA utakmice. Druga osoba povezana sa Porterom je uložila 80.000 dolara u “onlajn” klađenje i osvojila 1,1 milion dolara kladeći se da će Porter lošije igrati nego inače.

Videi koji su postali viralni prikazuju Porterove gestikulacije tokom utakmice, uključujući i čudan let lopte. Na osnovu tih snimaka, NBA liga je donela oštru reakciju protiv njega zbog kršenja pravila.

Komesar NBA lige, Adam Silver, izjavio je da je zaštita integriteta NBA takmičenja izuzetno važna i da su oštre kazne neophodne u slučaju grubih kršenja pravila. Nadalje, istaknuta je važnost transparentnosti u legalnom klađenju na sport u otkrivanju sumnjivih aktivnosti.

Istaknuto je i poboljšanje pravnog okvira koji se odnosi na klađenje na utakmice i igrače. Džontej Porter, rođen 1999. godine, igra na poziciji centra i krilnog centra.

Igrao je za Toronto od 2023. godine, a prethodno je bio član Memfisa od 2020. godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *