Josip Pavić izabran za predsednika Hajduk Split

0

Josip Pavić, bivši vaterpolista i legendarni golman hrvatske vaterpolske reprezentacije, navodno se pominje kao mogući novi predsednik Hajduka, objavio je portal Index.hr. Pavić je odigrao ključnu ulogu u regionalnom i međunarodnom vaterpolu, te je bio lider “barakuda” i izuzetno važan igrač za hrvatsku reprezentaciju. Rođen je u Splitu 1982. godine i predstavljao je Hrvatsku na tri olimpijska turnira, gde je ostvario zapažene uspehe u svojoj karijeri.

Pavić je takođe bio deo klubova poput Mladosti iz Zagreba i Olimpijakosa, sa kojim je osvojio evropsko prvenstvo 2018. godine. Na novom zadatku, Pavić će se suočiti sa velikim izazovom, jer je Hajdukova sezona nakon obećavajućeg početka doživela pad. Čak ni dolazak Ivana Perišića u klub nije uspeo da zaustavi negativan trend.

Hajduk još uvek čeka na osvajanje titule koju nije osvojio još od 2005. godine. Očekuje se da bi Pavić preuzeo ovu misiju u teškim vremenima za klub. Ovaj potez bi predstavljao veliki izazov za Josipa Pavića, ali njegovo iskustvo iz sporta i liderstvo koje je pokazao na terenu daju nadu da bi mogao doprineti poboljšanju stanja u klubu.

S obzirom na njegovu reputaciju i ugled u svetu sporta, ovo bi moglo biti značajno za Hajduk, ali takođe bi i Paviću donelo nove prilike i ulogu u fudbalskom svetu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *