Crvena zvezda: zavisnost od Kataija i Kange u svetu fudbala

0

Crvena zvezda, kao u neka stara vremena, ponovo u potpunosti zavisi od Kataija i Kange. I dok je to dobro u pohodu na šampionsku titulu, postavlja se pitanje šta će biti na leto kada bude imala daleko izazovnije utakmice u Evropi. Prvo je Katai u 75. minutu nakon majstorske akcije Krasoom, svojim “blizancem” iz Obale Slonovače, savladao Ranđelovića sjajnim udarcem, da bi stotinak sekundi pre nego što će sudija podići tablu sa nadoknadom i glavom pogodio praznu mrežu golmana Radnika.

Bila je to jedna od najteže izvojevanih pobeda Crvene zvezde ove sezone u Superligi, ali za razliku od sličnih partija kakve je već pokazivala kod Baraka Bahara jesenas, Milojevićeva ekipa dolazi do rezultata. Katai, koga čitave sezone muče povrede i ne može da uđe u ritam, pogađao je ovog proleća ulazeći sa klupe i u Nišu protiv Radničkog (2:0), ali i u Beogradu protiv Radničkog iz Kragujevca (5:0). Iako je nastavio da promoviše mlade igrače (šansu dobili Mimović, Šljivić, Sremčević, Knežević i Radojević), Milojević je trener starog kova koji prvenstveno veruje iskustvu.

Zato su krucijalnu ulogu u pokušaju da se titula i ove godine vrati na “Marakanu”, odneli igrači koje dobro poznaje od ranije i koji su “krem de la krem” za Superligu. Za sada ove sezone nema ni 800 minuta, ali je uprkos tome sa ukupno sedam golova u Superligi zapravo drugi strelac tima uz još Bukarija, Krasoa i Olajinku. *N a Kataija se računa, on je kandidat takođe da igra na dodnoj od dve najisturenije pozicije.

Katai je blago Zvezde i u svakom trenutku može da nam pomogne. Videćemo za Kangu, mnogo je dao klubu, ali ćemo videti da li može da odgovori zahtevima brzog fudbala koji Bahar zastupa. Niko nije otpisan, do njih je, a ne do trenera.

Postavljeni su okviri i ko ne može da se uklopi u visok presing, za njega nema mesta”*, pričao je generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić. Fudbaleri koji “riljaju” i koji prave veću razliku na domaćim terenima nego većina onih kojima se igra samo Evropa, pomogli su joj da se vrati na prvo mesto na tabeli i bude na “pol” poziciji da i naredne godine igra Ligu šampiona. Da se to ne bi opet ponovilo, Zvezda će morati da reši problem *”zavisnosti od Kataija i Kange”*, uz dužno poštovanje dvojici najboljih igrača ovog proleća.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *