Lukas Bergval postizao je gol driblingom sa pola terena

0

Lukas Bergval pokazuje izuzetan talenat i uskoro ćemo ga gledati u Premijer ligi. Mladi 18-godišnji vezista igra fantastično za Đurgarden i nedavno je postigao neverovatan pogodak u duelu sa Junajted Nordikom u kupu. U 11. minutu postigao je svoj prvi gol na susretu, a zatim je u 67. minutu oduševio pogotkom za 4:0. Dobio je loptu na svojoj polovini terena, predriblao pet protivničkih fudbalera i zatresao mrežu!

Ovaj mladi Šveđanin se najbolje snalazi kao centralni vezista, a prošle sezone je u prvenstvu dao dva gola i jednom asistirao u 25 utakmica. Iako ga je Barselona želela, on je tu ponudu odbio i odlučio se za Totenhem od leta. Bergval je već debitovao za nacionalni tim u meču sa Estonijom 12. januara, iako je tek 18 godina. Nije Đurgardenov igrač, već je stigao iz Bromapojkarne 2022. godine, gde je takođe igrao seniorski fudbal.

Njegov godinu dana stariji brat Teo je takođe igrač Đurgardena, koji je prethodnu sezonu završio kao četvrti u prvenstvu. Iako je bio meta Barcelone u ovom prelaznom roku, Bergval je odlučio da prihvati ponudu Angea Postekoglua i potpiše za Totenhem za 10.000.000 evra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *