Poznati fudbaler je već neko vreme odstutan, a sada se oglasio njegov klub i javio da je situacija ozbiljna. Ovaj 28-godišnji vezista je prošao omladinsku školu, nastupao je u karijeri za AIK, Krasnodar i Anderleht, a 2022. se vratio u Midtjiland.

Pošto ga neko vreme nema na terenu, klub se oglasio i preneo dramatične vesti. Ovaj 28-godišnji reprezentativac Švedske izgubio je svest u svom domu u utorak 20. februara i prebačen je u Univerzitetsku bolnicu u Arhusu, gde je hospitalizovan i na respiratoru.

Kristofer Olson je zahvaćen naizgled akutnom bolešću u vezi sa mozgom, koja nije posledica samopovređivanja bilo koje vrste, niti je uzrok posledica spoljnih faktora. Tim vodećih danskih medicinskih stručnjaka trenutno radi pod velikim pritiskom da postavi dijagnozu i započne pravi tretman.

Od prijema, Kristofer je okružen svojom užom porodicom i delovima osoblja FK Midtjiland, a leče ga specijalisti iz ove oblasti. FK Mitdjiland hitno traži od javnosti da pokaže poštovanje i razumevanje, kako bi Kristofer, porodica i lekari dobili neophodan mir kako bi obezbedili što bolji Kristoferov oporavak.

Olson je prošao sve omladinske selekcije reprezentacije Švedske, a seniorski tim igra od 2017. godine i upisao je 47 nastupa. U karijeri ima osvojeno dansko prvenstvo sa Midtjilandom 2015. godine i švedski šampionat sa AIK-om 2018.

(MONDO, N.L.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *