Toni Kros je kao Rodžer Federer u svetu fudbala

0

Toni Kros je nešto najbliže onome što je u tenisu Rodžeru Federeru. Obojica mogu da odigraju meč i da odu kući bez tuširanja. On se ne baca po terenu, ne prlja se, ne znoji se… Neverovatna je to stvar”, rekao je Rikelme.

Toni Kros (34) igra u Real Madridu od 2014. godine i jedan je od najuspešnijih evropskih fudbalera u istoriji, osvojivši čak pet titula Lige šampiona – jednu sa Bajernom i četiri sa Real Madridom. U Madridu je osvojio i tri titule u Primeri, četiri Superkupa Španije, pet put je bio klupski prvak sveta sa Realom, jednom sa Bajernom, i bio je šampion sveta sa reprezentacijom Nemačke 2014. godine. Rikelme je primetio da će Krosova era u veznom redu Madriđana uskoro biti završena, slično kao što Luka Modrić (38) ove sezone nastupa kao rezerva.

U Realu je već počelo doba nove zvezde u usponu, a Rikelme je to takođe primetio. Govorio je o Realovim asovima iz senke, poput Danija Karvahala, kojima mnogi javno ne odaju priznanje, a zaslužuju ga. Karvahal biće među najvećim desnim bekovima u istoriji Real Madrida, prema Rikelmeu. Juan Roman Rikelme (45) završio je karijeru kao ikona Boke Juniors 2014. godine, nakon što je proveo čak sedam godina na “Bombonjeri”, gde je devedesetih i počeo kao profesionalac.

Sada je predsednik Boke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *