Romelu Lukaku proslavlja gol s uperenim pištoljem u glavu

0

Romelu Lukaku je proslavu “ukrao” od svojih drugova iz Demokratske Republike Kongo. A za to je imao dobar razlog.

Nakon što je Fejnord povveo [ je izjednačio u 67. minutu i onda je prislonio sebi pištolj na glavu! Naravno, ne pravi pištolj već je stavio ruku na usta, a onda prstima gestikulirao cev pištolja prislonjenu na slepoočnicu.

Reprezentativci te zemlje su na ovaj način složno stali pred početak polufinalnog meča sa Obalom Slonovače i tako pokušali da pridobiju bar malo pažnje za sve ono što se dešava u ovoj državi poslednjih 30 godina. Iako je Romelu Lukaku rođen u Antverpenu i Belgiji njegova porodica vodi poreklo iz Konga, gde je Belgija kolonizacijom uspela da dovede do smrti desetina miliona ljudi.

Tamošnji rudnici bakra, zlata, dijamanata, tantala i drugih metala su privukli belgijsko kolonijalno carstvo, a u njima su milioni ljudi ostavili živote. Zapravo u ovoj državi od 1960. stalno izbijaju pobude i konflikti, a trenutno je u toku rat porkrata 23. mart sa vladinim snagama.

Sa jedne strane uz DR Kongo i trenutnu vlast su Rusija, Pakistan, Indija, Maroko, Tanzanija, dok Ruanda podržava pobunjenike. Zapravo je u martu 2023.

(MONDO, N.L.) BONUS VIDEO:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *