Karmelo Entoni tražio Darka Miličića po Detroitu

0

Hit priča Karmela Entonija sa početka karijere. Toliko je želeo da on bude deo ekipe Detroita da je jurio po gradu kako bi pokazao da je bolji od Darka Miličića. godine bio je jedan od najboljih u istoriji, a zauvek je ostalo upamćeno to da je bio drugi pik na tom draftu. Tada već sjajna ekipa sa Čonsijem Bilapsom, Rašidom i Benom Valasom, Tajšonom Prinsom, Memetom Okurom i Ripom Hamiltonom imala je pravo biranja drugog pika.

Taj izbor ni Denveru neće doneti uspeh u plejofu, ali Karmelo ne zaboravlja šta mu se tada desilo. Rečeno mi je da ću biti drugi pik. Samopouzdanje mi je raslo, dobijao trenerke, čarape, košarkaške lopte od Detroita, kao da sam bio njihov član već na koledžu. Morao sam da ga pronađem mesto gde trenira, da dođem do njega.

Gde ga kriju? Išao sam u svaku teretanu kako bih ga pronašao, to je istinita priča. Karmelo je na kraju i u Denveru ostao osam godina, zatim je šest sezona igrao za Njujokr Nikse, pa po godinu za Oklahomu i Hjuston. Dve sezone proveo je u Porlandu, jednu u Los Anđeles Lejkersima i sada je penzioner pošto mu od 2022. niko nije ponudio ugovor.

Možda bi stvari bile drugačije da sam završio u Detroitu. Ali tako razmišljam sa trenutnim iskustvom. Kao klinac, glavom sam bio u Detroitu, na samo sat vožnje od Baltimora. Zamišljao sam kako bi mi bilo u toj kulturi, atmosferi i ljubavlji koju Detroit pruža.

(MONDO, N.L,)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *