Zvezdan Terzić: Crvena zvezda treba da izgradi novu Marakanu na istom mestu

0

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić govorio je o planovima za izgradnju novog stadiona. Nedavno je došlo do zabune zbog netačne interpretacije njegovog govora na Skupštini Crvene zvezde na društvenim mrežama.

Terzić je najavio da će se trening kamp izmestiti na površinu od oko 22 hektara u blizini aerodroma, navodeći da je trenutno preskupo trenirati na postojećoj lokaciji. Postavlja se pitanje da li rekonstruisati stadion “Rajko Mitić” ili ga potpuno srušiti i izgraditi novi, pri čemu Terzić smatra da je izgradnja novog stadiona jeftinija, funkcionalnija i celishodnija opcija.

Kao primer, Terzić je naveo primere drugih klubova poput AEK iz Atine, koji su izgradili nov i moderan stadion koji je postigao veliki uspeh. On je istakao da je neophodno da Crvena zvezda ima nov i moderan stadion koji može da privuče različite grupe gledalaca sa različitim potrebama i interesovanjima.

Terzić je naglasio da je stadion “Marakana”, izgrađen 1963. godine, zastareo i više nije funkcionalan, te da potrebno je izgraditi novi stadion kako bi se unapredili prihodi kluba i omogućio bolji doživljaj za igrače i navijače.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *