Njujork Niksi traže nova utakmica protiv Hjustona

0

Poslednji put NBA liga je usvojila prigovor još davne 2004. godine. Ed Maloj je posle utakmice pogledao snimak i potom je priznao da je napravio grešku, potovm se izvinio Niksima na previdu, a njima je to bilo dovoljno da imaju osnov da traže da se utakmica ponovi.

[pic.twitter.com/pavUPyxMeE] [February 13, 2024]

Iako sudeći po Evroligi ovo deluje kao “uzaludan posao”, zapravo je šest puta u istoriji NBA lige protest i upalio i u Niksima veruju da imaju dobar osnov da “nastave taj niz”. godine kada je Šakil O’Nil isključen sa meča Majamija i Atlante, iako je imao pet faulova, a ne šest.

Meč je nastavljen skoro tri meseca kasnije i timovi su odigrali svega 51,9 sekundi, tokom kojih nije bilo poena i potvrđena je pobeda Hoksa (114:111). Ono što je bizarno je da O’Nil svakako nije igrao, jer je u međuvremenu trejdovan u Finiks.

Prema pravilima, klub ima 48 sati da podnese zvaničan prigovor i još pet dana da dostavi dokaze, dok NBA liga nakon toga ima pet dana da odluči da li će prihvatiti njihov apel. Inače, Niksima je ovo vrlo značajno jer bi na kraju ova jedna pobeda mogla da napravi razliku između plej-ofa i plej-ina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *