Mateuš Saldanja obara rekord u srpskom fudbalu tvrdi Zoran Stojadinović

0

Zoran Stojadinović je izražavao oduševljenje igrama Mateuša Saldanje u Partizanu. On smatra da je velika dobit što je klub zadržao takvog igrača.

Ističe da Partizan trenutno vodi borbu za titulu, sa bodom više od Zvezde, i da imaju dobru ekipu koja neće odustati do kraja. Prema Stojadinoviću, Saldanja bi mogao mnogo da doprinese klubu.

On je rekao i da ne bi bio iznenađen ako bi transfer Saldanje na kraju bio najveći u istoriji srpskog fudbala. Stojadinović je takođe istakao da je od početka govorio da je Saldanja igrač koji pravi razliku.

Smatra da bi lako mogao igrati u nekom španskom klubu, iako možda nije na nivou Reala i Barselone, ali da bi bio podjednako dobar u bilo kojem prosečnom klubu iz Primere kao što je bio u Srbiji. Podsjetio je na svoje iskustvo s trenerom Arseniom Iglesijasom u Deportivu i njihovu saradnju s nekim mladim igračem koji je pokazivao talent.

Trener mu je tada objasnio važnost ključnih golova, a prema Stojadinoviću, Saldanja upravo to donosi svom timu. On je istakao njegovu sposobnost da povuče ekipu, postigne ključne golove u ključnim trenucima, te da je većinu svojih golova dao kada je to bilo najpotrebnije za rezultat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *