Čima Moneke o Evroligi i Saši Obradoviću

0

Cima Moneke je pričao o Evroligi, Saši Obradoviću, svojoj sezoni u Monaku… Kako po stilu igre, tako i po ponašanju. Ove sezone igra za Baskoniju i tamo je, uz Markusa Hauarda, jedan od glavnih igrača tima. Došao je u Vitoriju posle sezone u Monaku gde je bio na fajnal-foru Evrolige prošle sezone. Međutim, kako i sam tvrdi tamo nije bio na svom nivou.

Nije se slagao sa Sašom Obradovićem. Svaki evroligaški tim ima jednog, dva, tri ili četiri igrača koji se ne slažu jedni sa drugima. Tako je u životu inače. Ja nisam bio njegov tip igrača.

Nisam igrao onoliko koliko je trebalo. Ubilo je to malo moje samopouzdanje i košarka mi nije bila zanimljiva. Uveren je da bi stvari bile drugačije da mu je Saša verovao. “Ja sam realna osoba.

U Manresi sam znao da sam jedan od najboljih igrača u Evropi i da to mogu da dokažem u pravoj situaciji, kao što sada dokazujem. Ima igrača koji u Evropi ne igraju onako kako mogu i ja to shvatam. Stojim iza toga. U polufinalu je protiv Olimpijakosa imao 12 poena prednosti na poluvremenu, sve je izgledalo dobro i onda se samo “ugasio”.

Treću deonicu francuski tim izgubio je sa čak 27:2! “O, Bože… Ta treća četvrtina, najgore košarkaško sećanje svih vremena. Daj da nastavimo, da pređemo na nešto drugo”, prekinuo je Moneke razgovor o tome, jasno je bilo da ga to i dalje pogađa. (MONDO – N.S.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *