Zoran Savić: Partizan ispunjava sve uslove za A licencu Evrolige

0

Sportski direktor Partizana Zoran Savić govorio je o želji crno-belih da dobiju “A” licencu Evrolige. Ipak, to ne sprečava Partizan i Crvenu zvezdu da iznesu argumente zašto zaslužuju “A” licencu, a predstavnici dva kluba će to učiniti na sastanku Evrolige zakazanom za april. Prvi put u ovoj temi govorio je sportski direktor Partizana Zoran Savić. Za “Basket Njuz” istakao je da oni “ispunjavaju sve uslove” za licencu stalnog učesnika takmičenja, ali da i dalje ne postoje nikakve zvanične potvrde da li će je i dobiti.

“Ne znamo ništa. Mislim da niko ne zna. Mislim da 13 vlasnika licence imaju puno pitanja na koje bi trebalo da odgovore i da onda o svemu odluče u aprilu. Mislim da nisu napravili odluku još uvek, jer zavisi od mnogo stvari.

Ne znamo šta žele da uradimo… Neverovatna je razlika, a dolazak Željka Obradovića je bio ključ. Ne zavisimo toliko od Vlade Srbije. Šta će Evroliga odgovoriti na to? Ne znamo… Ne znamo kakve tačno ideje imaju.

Nismo pričali posebno o tome. Trenutno, problem je što klubovi imaju moć. Nije kao pre sedam godina, ili sa Đordijem Bartomeuom. Pokušavaju da donesu najbolje stvari svake godine, a moramo da razmišljamo o periodu od 10 godina.

U aprilu, moraju da vide šta žele u budućnosti jer sada imaju klubove kao što su Partizan, London, Pariz i Dubai. Gde žele da se šire? Košarka je u Srbiji sport broj 1. Ne možemo da izgubimo ovaj region.

Novac je svima bitan, ali da imaš novac i istoriju je takođe veoma važno. Mislim da svakog dana pokazujemo da zaslužujemo da ostanemo u Evroligi na duži period”, dodao je Savić. Podsetimo, iz Evrolige je poslednja poruka bila da će šampion ABA lige dobiti jednogodišnju pozivnicu za Evroligu, dok svi ostali moraju da konkurišu za specijalni “vajldkard”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *