Džoel Embid diskvalifikovan za MVP nagradu, Nikola Jokić favorit po kladionicama

0

Džoel Embid ima “fore” da propusti još četiri meča, što je gotovo nemoguće da će uspeti sa povredom meniskusa. Zato je Nikola Jokić favorit za MVP nagradu.

Međutim, da bi Embid ostao kandidat za MVP nagradu – postoje nova pravila o tome koliko utakmica sme da propusti – a sada je na samoj granici. Nakon što je prethodne noći propustio meč sa Jutom (koji je njegov tim dobio 127:124), malo je verovatno da će igrati protiv Netsa, Maveriksa, Voriorssa i Hoksa – sve utakmice koje čekaju njegov tim u narednih sedam dana.

Upravo zbog toga su i kladionice prestale da veruju u Džoela Embida. Joel Embiid could’ve been the 2nd unanimous MVP in league history.— NBA Memes (@NBAMemes) This sucks.

i 2022. godine, dok mu je najveći protivkandidat Šaj Gildžes-Aleksander (3,75), kao predvodnik trenutno lidera Zapada. Treći kandidat je Luka Dončić (6,5), pa slede Janis Adetokunbo (8), Džejson Tejtum (41) i onda tek Džoel Embid (51).

Sa svakom sledećom propuštenom utakmicom u narednih sedam dana, ta kvota će rasti, a onda će i definitivno Embid biti “diskvalifikovan”. Za sada, mnogi kritikuju novo NBA pravilo o tome da igrači moraju da igraju na najmanje 65 utakmica da bi bili u konkurenciji za nagrade, ali podsećaju da je Džoel Embid sam kriv jer je pre povrede kolena brojne mečeve propuštao da bi se odmarao ili da bi “izbegao” probleme – kao protiv Jokića u Denveru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *