Viktor Vembanjama protiv Dejana Bodiroge: košarkaški potez

0

Viktor Vembanjama objasnio je Amerikancima da su ukrali potez Dejana Bodiroge. Svaki njegov potez pomno se prati, bilo to zakucavanje, koš, asistencija, šta god uradi, o tome se priča.

Tako je na meču protiv Minesote izveo potez koji je oduševio sve u Americi. Tamo ga Amerikanci zovu “Šemgod” i kada su pitali Francuza o finti i potezu koji je izveo preko Rudija Gobera, odmah ih je sve ispravio.

Podelio im je zanimljivu lekciju iz istorije. Supertalentovani košarkaš visok je 224 centimetra, ima raspon ruku od 240 centimetara i uz sve to je izuzetno spreman sa loptom.

Ima odličnu kontrolu lopte, napadački arsenal mu je za svaku pohvalu, ume da pogodi i za tri poena. Igra veoma dobro i u odbrani i ako nastavi da se razvija, radi na telu i unapređuje svoju igru, nema sumnje da bi mogao da postane superstar u bliskoj budućnosti.

Vembanjama u svojoj prvoj sezoni prosečno beleži 20,6 poena, uz 10,1 skok i 3,1 asistenciju po utakmici. Uči od Grega Popovića, jednog od najboljih trenera svih vremena i uz njegovu pomoć će sigurno nastaviti da raste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *