Crvena zvezda signs a right-back from South Korea, Seol Jung Vu

0

Crveno-beli pokušavaju da angažuju fudbalera koji igra na obe bekovske pozicije. Još odlučuju o ponudi, dok Marin čeka pozitivan odgovor kako bi započeo pregovore sa fudbalerom koji bi vladanu Milojeviću mogao da reši probleme na nekoliko pozicija u timu. Ulsan Hyundai potvrdio je da su primili ponudu od Crvene Zvezde za Seola Young-woo, ali su negirali da su pregovori trenutno u završnoj fazi. Zanimljivo, iako desnonog, Seol može da nastupi prinudno na mestu levog beka, što smo prethodnih godina gledali i od Marka Gobeljića i od Lazara Nikolića.

Reprezentativni desni bek Južne Koreje rođen je u gradu Ulsan, a u istoimenom klubu je i ponikao. Prošao je sve mlađe kategorije, pohađao fakultet u Ulsanu i igrao za univerzitetski tim, a zatim dobio i šansu u prvom timu. Seniorskoj ekipi priključen je 2020. Dva puta je osvajao šampionat Južne Koreje, jednom je sa Ulsanom stigao do titule u Ligi šampiona Azije, a ima i zlatnu medalju sa Azijskih igara gde je bio deo nacionalnog tima.

Seol Jung Vu debitovao je za seniorsku reprezentaciju Južne Koreje u leto 2023. godine, na prijateljskoj utakmici protiv El Salvadora. Usledili su takođe prijateljski mečevi protiv Velsa, Saudijske Arabije Tunisa i Vijetnama, zatim kvalifikacije za Svetsko prvenstvo protiv Singapura i Kine, pa prijateljski meč sa Irakom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *