Nemanja Radonjić assina com o Mallorca como novo jogador

0

Pored Nemanje Radonjića, još dvojica naših fudbalera igraju u ovom timu. Formiranje srpske kolonije na Majorki je obeleženo zanimljivim video snimkom na društvenim mrežama.
U čast Nemanje Radonjića, ali i karakterističnog slova Ć na kraju srpskih prezimena, u klupskoj prodavnici su se češće nego inače štampali dresovi sa kvačicom. Tako je muškarac koji se zove “Marc” postao “Marć”, a devojka po imenu “Clara” preimenovana je u “Ćlara”.
Oni nisu videli problem u tome, jer je ovih dana Majorka pod srpskim uticajem. Ovako je to izgledalo: ¡, Radonjić!— Real Mallorca (@RCD_Mallorca) ❤️ [pic.twitter.com/WU5T4Jcm0X] [January 31, 2024]
Radonjića u novom klubu čekaju bivši golman Crvene zvezde Predrag Rajković, koji je nastupio na svakoj od 22 prvenstvene utakmice ove sezone, i nekadašnji defanzivac Partizana Matija Nastasić, koji je odigrao 16 prvenstvenih i četiri meča u kupu. Trojica srpskih fudbalera trebalo bi da pomognu timu sa ostrva u Sredozemnom moru da obezbedi opstanak u elitnom rangu španskog fudbala.
Podsećamo, Nemanja Radonjić je kao dečak igrao u Železničaru, Medijani i Radničkom iz Niša, gde ga je primetio Partizan. Preselio se u Beograd i postao jedan od najvažnijih projekata crno-belih, koji su od njega imali velika očekivanja. Predviđala mu se blistava karijera, ali je utisak da je odlazak u inostranstvo došao prebrzo.
Prvo preko Hadžijeve akademije u Romu, zatim u Empoli, pa iz Rome na pozajmicu u Čukarički. Usledio je transfer u Crvenu zvezdu, a kasnije Olimpik iz Marseja, Herta, Benfiku i Torino. (MONDO/D. N.)
BONUS VIDEO:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *