Filip Krajinović se vratilo tenisu i ostvaruje niz pobeda

0

Filip Krajinović se vratio na teren i ušao u seriju pobeda. Odlučio je da ne koristi zaštićeni ranking još uvek, već prvo pronađe pravu formu na Čelendžer turnirima.

Tako se prijavio za takmičenje u Koblencu (Nemačka) i tamo je kao 400. teniser sveta morao da prođe kroz kvalifikacije prvo. Uspeo je u tome, ostvario je dve pobede u kvalifikacijama, pa je u prvoj rundi savladao Rajana Penistona (Velika Britanija) – 6:3, 4:6, 6:4. Mogao je srpski igrač da reši meč i ranije, pošto je na startu drugog seta napravio brejk, pa je u trećem brzo poveo sa 3:0, ali je na kraju ipak uspeo da privede posao kraju.

Nastupio je protiv igrča sveta ili Alehandro Moro Kanjas (Španija). Poslednji zvaničan meč Filip je odigrao u maju prošle godine kada je izgubio od Frensisa Tijafoa u prvom kolu Rolan Garosa (6:3, 6:4, 6:2). Dugo se gubim u svemu ovome, jako sam nesrećan na terenu, do pobeda dolazim sve teže, moja igra, koja je bila agresivna, nestala je.

Napravio je dugu pauzu, pola godine nije igrao, pa je rešio ipak da je prerano da “okači reket o klin”. Umesto toga je krenuo sa treninzima, postepeno se vraćao i polako pronalazi svoj put. Još uvek nisu poznati njegovi planovi za sezonu, mada deluje kao da je prvi cilj da igra na glavnim turnirima kada krene sezona na šljaci, pred Rolan Garos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *