Crvena zvezda extends contract with Joel Bolomboy

0

Snažni Džoel Bolomboj nakon odlične partije u derbiju produžio ugovor sa Zvezdom. Nakon fantastične partije u “večitom derbiju” i druge pobede nad Partizanom u tekućoj sezoni, crveno-beli su nagradili Džoela Bolomboja novim ugovorom, na još dve sezone! Šampion Evrope sa ruskim timom iz 2019. godine tako je već u januaru postao jedno od najvećih pojačanja crveno-belih za narednu sezonu, pred koju se klub nada novim evroligaškim avanturama.

Bolomboj je rođen u Donjecku, a ima ruski i američki pasoš. Otac mu je iz Konga, majka Ruskinja, a on je odrastao u Teksasu gde se porodica nastanila kada je imao manje od tri godine. Pohađao je koledž Veber stejt u Juti, a upravo ga je Juta izabrala kao 52. pika na draftu. U NBA ligi je nastupao za taj tim i za Milvoki, a ukupno je upisao tek 18 mečeva pre nego što se preselio u Evropu. Član CSKa iz Moskve bio je četiri godine, a prethodnu sezonu odigrao je u Olimpijakosu.

Contract extension | Joel Bolomboy 2026! ⚪️— KK Crvena zvezda Meridianbet (@kkcrvenazvezda)
Američki centar Džoel Bolomboj produžio je ugovor sa Crvenom zvezdom i ostaje u Beogradu i crveno-belom dresu još dve sezone!
[#kkcz] [#WeAreTheTeam] [#CrvenoBelaPorodica] [pic.twitter.com/87OjDWfA5h] [January 30, 2024]
(MONDO/D. N.)
BONUS VIDEO:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *