Novak Đoković poražen od Korejca Čung Hjona na Australijan openu 2018

0

Čak šest godina su navijači i teniski stručnjaci čekali da neko uspe da izbaci Đokovića na Australijan openu. Taj zadatak nije bio lak, a poslednji put se to dogodilo toliko davno da je većina ljudi zaboravila ko je bio taj srećnik. Konačno, senzacionalni autsajder uspeo je da savlada Đokovića u tri seta, rezultatom 7:6, 7:5, 7,6, što je predstavljalo pravu senzaciju u Noletovoj karijeri.

Taj autsajder je bio Čung Hjon, koji se nakon tog uspeha probio do polufinala, ali nikada više nije uspeo da se vrati na takav nivo. Trenutno je rangiran kao 1.099. teniser sveta, dok je nakon uspeha u Melburnu 2018. godine bio čak na 19. mestu. Međutim, od tog trenutka nije ostvario značajniji uspeh na grend slem turnirima, ostvarivši tek 55 odsto pobeda u svojoj karijeri.

Sa druge strane, Đoković je iz tog poraza izvukao motivaciju da postane još bolji. Usledio je niz od četiri od narednih pet titula na Australijan openu. Međutim, ovog petka, Đoković je doživeo poraz koji ga je sigurno pogodio, s obzirom na to da je protiv njega stajao već afirmisani teniser koji je već postigao značajne rezultate.

Nadalje, uzimajući u obzir Đokovićevu trenutnu životnu dob, sigurno je da on ima još dovoljno “baruta” da nastavi da osvaja najveće teniske titule. Ipak, činjenica je da će morati da obrati maksimalnu pažnju na Janika Sinera, koji ga je pobedio u poslednja tri međusobna meča u singlu, u grupi Završnog mastersa, u završnici Dejvis kupa (gde ga je pobedio i u dublu) i sada u polufinalu Australijan opena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *