Arina Sabalenka in the Final of the Australian Open

0

Arina Sabalena je pobedila Koko Gof i prošla u finale Australijan opena. Ujedno će to biti i šansa za drugi grend slem trofej, pošto je prošle sezone izgubila u finalu US opena baš od Gof. Na neki način se tako Beloruskinja revanširala za taj poraz i veliki je favorit i u finalu, pošto je tamo čeka bolja iz duela Dajana Jastremska (Ukrajina) – Kvinven Ženg (Kina). Koja god od njih dve da bude sa druge strane terena u subotu jasno je da će Arina imati veliku prednost u tom okršaju.

Po završetku susreta Arina nije skidala osmeh sa lica, videlo se to i dok je razgovarala sa Jelenom Dokić na terenu. “Vodili smo veliku bitku, uživala sam na terenu iako je bilo teško. Nadam se da ćemo u budućnosti imati još mnogo mečeva i mnogo finala. Želim da se zahvalim i svima na podršci, nadam se da ste i svi vi uživali u meču”, poručila je Sabalenka. BACK-TO-BACK FINALS— #AusOpen (@AustralianOpen)

S obzirom na to da su mnoge teniserke, koje su važile za favorite, ispale u ranijem delu takmičenja. To znači da će Arina u finalu imati lakši zadatak nego u polufinalu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *