Ostoja Mijailović o A licenci Evrolige za Partizan

0

Predsednik Partizana je bez okolišanja govorio o mogućnosti da crno-beli postanu učesnici Evrolige “na neodređeno”. Prvi čovek crno-belih je iskreno priznao da ne vidi interes 11 klubova vlasnika Evrolige da prime u svoje društvo nove članove, iz finansijskih razloga.

“Što se tiče ‘A’ licenca, ne verujem da će klubovi vlasnici Evrolige deliti licence. Ne verujem da će nam dati.

Njih je 11, a Evroliga ima veliku vrednost, što bi oni delili to? Više verujem u neku ‘B’ licencu na tri ili na pet godina.

Onda pravimo poslovni plan na tri godine. Problem je što u ovom trenutku pravimo ‘ad-hoc’ planove.

Naša skauting služba već pet meseci radi na pojačanjima pod uslovom da igramo Evroligu. A, šta ako ne budemo igrali?

Šta sa igračima koji su pod jakim ugovorima? Vi možete da prihodujete od Evrolige, ne od Evrokupa”, rekao je Mijailović.

Predsednik Partizana objasnio je prirodu kontakta kluba koji vodi sa predstavnicima najjačeg takmičenja. “Nismo imali sastanak, već smo imali prezentaciju.

Ljudi u Evroligi su veoma zadovoljni onim što smo pokazali i šta radimo, borimo se. Mislim da dok je ovaj broj klubova, da će jako teško davati bilo kakvu licencu… one tamo sezone postoji nagoveštaj da će Evroliga da se proširi, tu se otvara mogućnost za pregovore… da li je to A, B licenca, dve godine, nije važno”.

U toku je ABA plej-of u kojem Partizan brani “jadransku” titulu, na osnovu koje je ove sezone nastupao u društvu najboljih. (MONDO – M.Š)
BONUS VIDEO:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *