Raka Đurović o penalu za Zvezdu u 173. večitom derbiju, faul Antića na Bukariju

0

Poznati arbitar je analizirao drugu spornu situaciju sa “večitog derbija” Zvezda – Partizan. Ocenio je da sudija nije dorastao takvom zadatku. Raka Đurović je izneo svoje mišljenje o penalu za Zvezdu u 173. večitom derbiju, faulu Antića na Bukariju.

Prema njegovom mišljenju, pri rezultatu 2:2, sudija je ispravno dosudio penal za Zvezdu zbog faula levog beka crno-belih Nikole Antića na napadaču domaćih Osmanu Bukariju. Đurović je napisao na svom Tviter nalogu da je klizeći start počeo van šesnaesterca, ali je do poslednjeg kontakta za prekršaj, odnosno saplitanja došlo unutar 16 metara. Zbog toga je, prema Đuroviću, ispravno bilo dosuditi penal za Crvenu zvezdu, bez obzira što je prvi kontakt između igrača Partizana i Crvene zvezde nastao van kaznenog prostora.

Takođe je zamerio kriterijum sudiji, smatrajući da Pavle Ilić nije bio dorastao ovakvoj utakmici Superlige, naročito dva puta zaredom u kratkom periodu. Način na koji je sudio i kriterijum koji je izabrao u početnom delu utakmice, prema Đuroviću, pokazao je da je opterećen i da ne može da iznese pritisak. Svirao je prelako nekoliko prekršaja na startu, što mu je odmoglo u nastavku, a naročito kod kontroverznog drugog gola za Crvenu zvezdu.

Đurović je izrazio zabrinutost da će imati ovakve sporne situacije koje će podeliti mišljenja, a timovi nam neće biti spremni za evropske duele. Sudija Ilić je sudio prethodna dva derbija, a Sudijska komisija neće imati mnogo vremena da delegira arbitra za predstojeći susret Zvezda – Partizan, koji je zakazan već za sredu u polufinalu Kupa Srbije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *