Nikola Đurišić napušta Crvenu zvezdu i ide na NBA draft.

0

Nikola Đurišić će ponovno pokušati da se dokaže NBA timovima i izbori mesto u najjačoj ligi na svetu. Do sada nije bio pominjan u planovima timova za draft, ali nakon što je postigao 31 poen u pobedi Mege nad Cedevita Olimpijom, uz tri trojke iz pet pokušaja i indeks korisnosti 38, sada je na listi prijavljenih. Đurišić je prošle sezone bio najbolji mladi igrač ABA lige.

S druge strane, Nikola Topić je dobio tu nagradu ove sezone, i obojica žele da budu izabrani na narednom draftu. Topić se kotira među pet najboljih, a poslednje partije u ABA ligi su očigledno podigle cenu Đurišiću. Nakon utakmice sa ekipom Budućnosti u 18. kolu, Đurišić je digao formu i postigao 17 poena protiv Podgoričana i Zadra, kao i protiv Krke.

Zatim je Ciboni dao 19 poena, a Studentskom centru 23. Iako je imao malo lošiji meč sa 14 poena protiv Crvene zvezde, postigao je 31 poen protiv Splita, 26 protiv Igokee, i takođe 31 poen protiv Cedevita Olimpije u plejofu. Njega želi Crvena Zvezda, ali ako mu neko ponudi milionski ugovor u NBA, teško da će završiti na Malom Kalemegdanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *