Konačno je i Premijer liga donela pravu odluku u vezi ofsajd provere. Prošle sezone klubovi nisu mogli da se dogovore, ove godine stvari su drugačije, bili su jednoglasni. Od sledeće sezone uvodi se polu-automatski ofsajd. Više se neće gubiti vreme na VAR sobu i čekanje arbitara da izvuku linije, da se pozicioniraju i da ponekad naprave greške kao što je to bio slučaj i ove sezone.

Od naredne će to raditi kompjuter i više neće biti ni prostora za takve vrste grešaka ni za proteste od strane klubova i igrača. Ovo pravilo primenjuje se u Ligi šampiona i prilično je jasna situacija. Kada se proverava ofsajd situacija to čini kompjuter i uprkos tome što nisu svi složni i što smatraju da ne treba da se gleda u milimtetar, zbog svega toga razmatra se i promena pravila u vezi ofsajda i testiranja su već počela. Ukoliko se prihvati taj predlog Arsena Vengera ofsajd će se suditi samo u situaciji u kojoj je igrač celim telom ispred poslednjeg defanzivca.

Official: Premier League clubs unanimously agreed to the introduction of Semi-Automated Offside Technology. The new system will be used for the first time in the Premier League next season. [pic.twitter.com/wwSr6b42Fr] [April 11, 2024] (MONDO – N.S.) BONUS VIDEO:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *