Kritike košarkaša Dalasa na račun Nikole Jokića

0

Nikola Jokić, srpski košarkaš, je blizu osvajanja svoje treće MVP nagrade, ali ekipa Dalas Meveriksa želi da njihov igrač Luka Dončić osvoji to priznanje. Tokom sezone, postojali su ljudi koji su verovali da bi Dončić mogao da osvoji MVP titulu zbog izvanredne sezone koju je odigrao, ali u završnici ligaškog dela sezone, čini se da to neće biti slučaj.

Čak ni vođenje svoje ekipe do pobede protiv Floridskog tima verovatno neće doneti veće šanse Dončiću u borbi za MVP titulu, jer je Nikola Jokić bio najdominantnija figura NBA lige tokom cele sezone. Jokić i Dončić su veoma dobri prijatelji i sigurno će slovenački košarkaš biti srećan zbog uspeha Jokića, koji bi nastavio istoriju osvajanjem ove nagrade.

Ukoliko Jokić osvoji MVP priznanje, što se veoma verovatno čini, izjednačiće se sa igračima poput Mosesa Meslouna, Lerija Birda i Medžika Džonsona, koji su takođe bili najbolji tri puta tokom ligaškog dela sezone. U tom slučaju, ispred Jokića bi ostali samo Karim Abdul Džabar (6), Bil Rasel i Majkl Džordan (5), kao i Vil Čemberlen i Lebron Džejms (4).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *