Vladimir Radmanović opljačkan na Hilandaru

0

Vladimir Radmanović navodno je opljačkan na Svetoj Gori. Incident se dogodio pre nekoliko dana tokom njegovog boravka u ovom manastiru i istraga je navodno već pokrenuta.

Šta se tačno dogodilo i detalji svega ovoga verovatno će biti poznati u narednom periodu posle istrage. Vladimir je rođen u Trebinju, ima srpsko državljanstvo i pored klubova u Srbiji karijeru je gradio u NBA ligi gde je dugo igrao.

U Srbiji je nosio dresove Crvene zvezde i FMP-a i posle toga otišao je u NBA gde je 2001. na draftu izabran kao 12. pik od strane Sijetla. Igrao je tu pet godina, pa je onda nosio dresove Los Anđeles Klipersa, Šarlota, Golden Stejta, Atlante i Čikaga.

Prosečno je u NBA karijeri beležio 8 poena, 3,8 skokova i 1,4 asistencije po meču. Najveći reprezentativni uspeh bio je kad je sa Jugoslavijom 2002. godine osvojio zlato u Indijanapolisu.

Potreban je period da čovek shvati da je došao kraj, da dolazi neko novo vreme. Presudan faktor kod mene za prestanak bavljenja sportom bio je taj što nisam imao više tu satisfakciju koja je potrebna, a to su neki rezultati.

Poslednja godina bila je u Čikagu. Trenirao sam devet meseci kao konj, nisam ušao u igru nijednom.

Sa 33 godine postavljate sebi pitanje ‘zašto ja ovo radim’. Nemam razlog da to radim, ni finansijski ni bilo kakve ambicije, da se kao nešto pitam.

Postao sam zanemarljiva karika u toj mašineriji. Bilo je samo pitanje trenutka”, rekao je Radmanović.

Razmatrao je da se vrati na Mali Kalemegdan. Dolaze neki novi klinci, ljubitelji sporta imaće šta da gledaju, žal za nama, veteranima, ne traje dugo i to je dobro.

Trebalo bi da budemo svesni prolaznosti toga čime se bavimo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *