Pem Šiver je bila u vezi sa svojim 50-godišnjim trenerom

0

Pem Šriver je otkrila do sada nepoznate detalje se početka karijere i otkrila svoju potresnu priču. Legendarna Šriver koja je u svoje vreme bila treća teniserka sveta i verovatno najbolja dubašica svoje generacije osvojila je 21 grend slem u dublu, a sada je otkrila da je tek nedavno sa psihoterapeutom uspela da shvati posledice veze sa 33 godine starijim Donom Kendijem. Kratka verzija ove priče je da sam imala neprikladnu i štetnu vezu sa mojim mnogo starijim trenerom.

Sve je počelo kada sam imala 17, a trajalo je pet godina. Moja glavna motivacija je da ljudi shvate da se ovo i dalje dešava i to često. Verujem da je iskorišćavanje u vezama između trenera i igračica alarmanto mnogo prisutno.

Ona sada ističe da je na oba plana bitno da se emotivni i profesionalni život odvoje. godine. Našla sam poklon bon za teniske treninge, a kada sam se pojavila upoznala sam trenera Dona Kendija.

Bio je Australijana koji je osvojio dve titule na Rolan Garosu u dublu. Imao je 42 godine, a ja devet. Sećam se da je bio urnebesno smešan i da smo se sjajno provodili, ali smo krenuli da radimo zajedno nekoliko godina kasnije.

Tada je počelo putovanje koje će trajati deceniju i koje će me obeležiti na mnogo načina”, počela je ona. Ipak, kao jako mlada na VTA turu morao je neko da brine o njoj, a to je bio njen trener u koga se ona, nesvesno, zaljubila. Otišla sam kući i počela da plačem.

godine počela sam da igram profesionalno sa 15 i po godina. Don mi je bio trener i bio je sa mnom nasvakom meču narednih sedam godina. Pobedila sam Martinu Navratilovu u polufinalu US Opena, ali sam izgubila finale od Kris Evert.”

Ipak posle velikog uspeha usledio je i veliki pad, a onda je počela i veza sa 33 godine starijim oženjenim trenerom. “Usred moje loše forme Don i ja smo se našli u automobilu u Mineapolisu. Opet sam izgubila u prvom kolu i Don mi je pričao šta je trebalo da uradim drugačije.

Jasno, on nije bio predator. Na kraju je veza trajala pet godina, a osim na emotivnom planu, ona je uticala i na najveće poraze i razočaravajuće rezultate na Grend slemovima. Jer je na Grend slemove dolazila supruga čoveka sa kojim je Pem imala emotivnu vezu.

“I dalje imam pomešana osećanja oko njega. Da, tada je počela naša duga i neprikladna veza. Da, on je varao ženu sa mnom, ali bilo je tu mnogo toga iskrenog i autentičnog.

I volela sam ga. Bez ozira, on je bio odrastao i trebalo je da bude osoba od poverenja. Tek posle terapije sam počela da se osećam manje odgovornom. Sada shvatam da je to bila njegova krivica.

Nuspojave našeg odnosa su se prelile u moj emotivni život i to mi je onemogućilo da imam normalnu vezu. Nastavila sam da se zaljubljujem u starije muškarce i imala sam problem da postavim granice. Veza je počela da bude i intimna i fizička, ali nismo imali odnose dok nisam napunila 20 godina, dve i po godine nakon početka.

Ali smo spavali u istoj sobi, radili smo sve što rade zaljubljeni. Najgora je bila ljubomora kada njegova žena Elen dođe na turnir”. ispričala je Pem Šriver.

(MONDO, N.L.) BONUS VIDEO:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *