Keln se priprema za povratak u Cvajtu nakon loše sezone u najboljem nemačkom prvenstvu. Klub je skoro ispao u drugi rang nemačkog fudbala, ali još uvek ima teoretsku šansu da se spasi, iako će biti veoma teško.

Sa 22 boda, Keln se trenutno nalazi na pretposlednjem mestu tabele, dok Majnc, koji ima i utakmicu manje, drži poziciju koja vodi u baraž za opstanak, sa četiri boda više. Postoji mogućnost da se ponovi istorija, jer je Keln već jednom “skliznuo” u Cvajtu 2018. godine.

U toj sezoni su čak igrali grupnu fazu Lige Evrope protiv Crvene zvezde. Fortuna iz Diseldorfa i St. Pauli takođe se bore za ulazak u Bundesligu.

Pitanje je da li će se Keln, šampion Nemačke iz 1964. i 1978. godine, uspeti da se spasi, ili će morati da počne sa prodajom igrača od leta. Trenutno nemaju naročito jak tim koji bi donosio ozbiljan novac, a najvredniji igrač kluba je mladi reprezentativac Nemačke, Erik Martel.

Tu su još i Luka Valšmit, Dejvi Zelke, Denis Huseinbašić, Dejan Ljubičić, što donekle objašnjava njihovu poziciju na dnu tabele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *