Kardif traži 120 miliona od Nanta zbog smrti Emilijana Sale

0

U međuvremenu je Kardif izračunao ukupan iznos štete zbog Saline smrti i pred “Komercijalnim sudom” u Nantu u ponedeljak će podneti zahtev da mu francuski klub isplati ogroman iznos. Velšani su izračunali da postoji 54,2 odsto šanse da bi ostali u ligi da je Argentinac došao u klub.

Nažalost, on se nikad nije pojavio na promociji, jer je poginuo na putu ka klubu koji ga je doveo za obeštećenje od oko 15 miliona funti i sa kojim je potpisao troipogodišnji ugovor. Sala je imao ogromnu želju da zaigra u Premijer ligi posle uspešne sezone u Francuskoj i odbio je unosnu ponudu iz Kine da bi ostvario san da nastupa u najjačem takmičenju na svetu.

Međutim, nakon što je prošao lekarske preglede u Kardifu vratio se u Nant letom koji je organizovao fudbalski agent Mark Mekaj. Stigao je u Francusku u subotu i plan je bio da se u ponedeljak pridruži saigračima u Kardifu na treningu.

Tog kobnog ponedeljka, avionom “Pajper Malibu” Sala je leteo nazad i avion se srušio. U poslednjoj Whatsapp poruci prijateljima, Sala je priznao da je zabrinut zbog stanja aviona.

Salin avion je nestao 23. januara, a njegovo telo pronađeno je 7. Sahranjen je u Argentini, 16. februara, u rodnom gradu, Progresu.

Bivši fudbalski agent Vili Mekej, koji je organizovao taj put, rekao je da je Kardif “napustio” Salu i da mu je prepustio da sam organizuje put. Sin tog menadžera zastupao je Nant u prodaji Argentinca Kardifu, a tadašnji premijerligaš odbacio je njegove optužbe.

Nakon Saline smrti, klubovi su počeli međusobni “rat” oko novca, koji traje i dalje. Nant je tražio da mu Kardif isplati novac za obeštećenje, a FIFA je u septembru 2019. presudila u korist Francuza i naredila Velšanima da plate šest miliona evra odmah, a ostatak u januaru naredne godine.

Nekoliko godina kasnije, Sud za arbitražu u sportu presudio je takođe da bi prva rata transfera trebalo da bude plaćena, a u junu 30. Kardif je sada našao način da uzvrati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *