Feđa Dudić šokiran pravilima u srpskom fudbalu

0

Feđa Dudić iz Radničkog je nezadovoljan što njegov fudbaler Milutin Vidosavljević nije mogao da igra protiv Čukaričkog. Nakon nova tri boda, Radnički zauzima četvrto mesto na tabeli i ima dobre šanse da tu i ostane, međutim uprkos pobedi trener Feđa Dudić požalio se na pravilo koje ga je potpuno zbunilo. Milutin Vidosavljević, jedan od najboljih fudbalera Radničkog ove sezone, nije mogao da igra protiv Čukaričkog – pošto je došao iz ovog kluba. Feđa Dudić se na konferenciji za medije izrazio ogorčeno: “Vidosavljević nije imao pravo da igra, zbog čega sam ogorčen.

To samo ovde u Srbiji ima, da igrač koji potpiše za drugi klub nema pravo nastupa. To nigde u životu nisam video, niti sam čuo. U redu je da pozajmljen i nema pravo da nastupa protiv kluba iz kojeg je došao, ali ovo nisam nigde video…”

Sportski direktor Slavko Perović je objasnio da taj detalj u ugovoru nije pravno obavezujući, pošto se ne može zabraniti fudbaleru da igra protiv drugog kluba, ali ističe da je Radničkom važnija “reč” od svega na papiru: “Kada se nešto dogovorimo, nama papir ne treba. To je džentlmenski dogovor dva kluba.

Čukarički je više puta bio korektan prema nama i nije se postavljalo pitanje da li ćemo održati reč iako je bila mnogo važna utakmica protiv direktnog rivala. Mi se Boga plašimo i verujemo da je fudbal pošten. Data reč treba da poštuje i za nju ne treba papir. Fudbal nam na kraju uvek vrati ono što smo zaslužili”.

I bez Vidosavljevića, strelca osam golova ove sezone, Radnički je došao do pobede na “Čika Dači” zbog koje će cena treneru iz Bosne i Hercegovine samo porasti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *