Liga NBA suspendovao jedan tim

0

NBA liga će posle četiri godine ugasiti tim koji je delovao kao odličan projekat. Ipak neke promene u NCAA su sigurno dovele do ovoga. Tim koji se od 2020. do 2024. godine takmičio u razvojnoj ligi i bio je mešavina veterana i mladih igrača koji žele da preskoče koledž, već je ugašen nakon samo dve pobede u prethodnoj sezoni.

Razvojne lige ugašen je Ignajt. Ovaj tim je stvoren zbog novih pravila u NCAA koja su omogućila koledžima da izdvoje novac za košarkaše, te je potreba za ekipom kao što je Ignajt prestala. Prvi igrač koji je ušao u program Ignajta bio je Džejlen Grin, koji je za jednu sezonu u razvojnoj ligi dobio 500.000 dolara, a kasnije je draftovan kao drugi pik drafta 2021. godine.

Iz ovog tima na draft su otišli i drugi igrači kao što su Džonatan Kuminga, Ajzea Tod, Dajson Denijels, Maržon Bišamp, Džejden Hardi, Skut Henderson, Leonard Miler, Sidi Sisoko i Mohave Kinga. Očekuje se da na narednom draftu mladi Litvanac Matas Buzelis bude među prvih pet pikova, a za sada je sedam igrača ovog tima prijavljeno za draft. Svi ovi igrači su postali bitni u razvoju lige, neki su postali i značajni igrači u NBA ligi, dok se očekuje da će neki od njih biti među prvih pikova na draftu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *