Bojan Zavišić preuzima vođstvo Partizana umesto Igora Duljaja u derbiju

0

Partizan se nalazi u neobičnoj situaciji da mora da “izmišlja” trenersko rešenje za derbi sa Crvenom zvezdom. A taj derbi praktično odlučuje o tituli “večitom” derbiju. U takvim situacijama, obično pomoćni trener zameni glavnog. Bilo je očekivano da će Albert Nađ voditi tim protiv Zvezde, ali iz nepoznatog razloga nastao je problem.

Partizan mora da smisli novo rešenje četiri dana pred derbi. Trener bez “PRO” licence može voditi ekipu samo na dve utakmice. Zavišić je odigrao dvadesetak utakmica za prvi tim i bio deo ekipe koja se kvalifikovala za Ligu šampiona 2003. godine. Trenerskim radom počeo je da se bavi kao i otac Ilija Zavišić, takođe bivši fudbaler Partizana.

U pravilniku o takmičenjima FSS stoji da ekipe klubova mogu voditi samo treneri koji imaju važeću trenersku diplomu/licencu. Narušavanje ove odredbe povlači primenu disciplinskih kazni definisanih posebnim propisima FSS. Suspendovani trener ne sme boraviti u restriktivnom prostoru stadiona na kome se igra utakmica i ne sme komunicirati sa članovima stručnog štaba svog tima i igračima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *