Martin Fenin je bio najveći talenat na svetu, ali je propao zbog problema sa alkoholom

0

Da li se sećate Martina Fenina? Ako ste pratili čuveno Svetsko prvenstvo za igrače do 17 godina u vreme kada su igrali Aguero i Pike, sigurno ste ga zapamtili. Da li vam to ime zvuči poznato?

Ali, činilo se da su pred Feninom tek velike stvari… *”Zaista sam uzbuđen, ipak je ovo moj prvi het-trik ikada. Bio sam malo nervozan, ništa nije ukazivalo da ću postići tri gola na debiju”*, rekao je Fenin nakon što je spakovao tri gola iza sunarodnika Jaroslava Drobnog iz Herte, međutim ko je mogao u tom trenutku da zna da će to biti sve što smo videli od njega!? Do kraja sezone u Bundesligi upisao je još dva gola i 11 asistencija, a zatim su njegove brojke počele da opadaju.

Bio je van terena pola sezone i dao tek tri gola iduće godine, zatim svega jedan, pa je Frankfurt ispao u niži rang i zato ga je prosledio na pozajmicu u Kotbus. Pokušavao je da nekako oživi karijeru u Slaviji Prag, Teplicama, Istru i manje poznatim drugoligašima, da bi konačno odustao od fudbala 2020. godine. Tehnički, učinio je to mnogo ranije, sa svega 27.

Većeg uspeha koštali su ga nedisciplina i alkohol. Otvoreno je pričao o svojim problemima i istakao je da se borio sa depresijom i da je alkohol bio rešenje za sve: *”Kada sam imao neke probleme, uvek bih posegnuo za alkoholom. To je bilo moje rešenje za sve.

Najgore je bilo što se o tome nisam nikome poverio do skoro. Zatvorio sam se u sebe i nisam pričao o svojim problemima”,* pričao je otvoreno Fenin. U dresu reprezentacije Češke postigao je tri gola, a ukupno je odigrao 16 utakmica za prvi tim.

Pokušao je da se promeni, ali nije uspeo. Oženio je policajku, pa pokušao da se oproba i u MMA, što mu nije pošlo za rukom i danas izgleda neprepoznatljivo, kao da nikada nije bio sportista. Tome svedoči i njegov Instagram na kome reklamira razne kompanije i pokušava da zaradi koji dinar.

*”Često dolazi kući pijan, a više puta je i ležao ispred kuće. Ponekad spava u svom crnom Mercedesu u javnim garažama, a oko auta mu se pojavljuju bljuvotine i izmet”*, pričali su njegovi susedi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *