KK Vojvodina osvojila KLS Košarkašku ligu Srbije.

0

Novosađani su doneli trofej prvaka u SPENS, tim predvođen Milošem Isakovim Kovačevićem. Bivši igrač Crvene zvezde, Petar Rakićević, je postigao 18 poena, a uz njega su se istakli i bivši NBA igrač i član Bajerna, Džared Kaningem sa 15 poena, te nekadašnji centar Mege i Budućnosti Zoran Nikolić sa 12 poena. Voša je osvojila titulu, sprečivši iznenađenje, a drugo mesto pripalo je Spartaku iz Subotice.

Prethodne dve sezone, titulu su osvajali Zlatiborci, dok je pre toga titulu držala Mladost iz Zemuna. Vojvodina će igrati četvrtfinalnu seriju plej-ofa Druge ABA lige protiv Sutjeske, a nedavno su ostvarili pobedu od 89:84 u gostima. Revanš će biti odigran u maloj sali SPENS-a.

Ekipa koja je donela titulu Košarkaške lige Srbije Vojvodini, sastoji se od igrača kao što su Džared Kaningem, Petar Rakićević, Zoran Nikolić i drugi. Vojvodina će takođe učestvovati u Superligi zajedno sa Zvezdom, Partizanom i Megom. U nižem rangu takmičenja, ispali su Novi Pazar i Zdravlje, dok su novi prvoligaši postali BKK Radnički i Mladost iz Smederevske Palanke.

Vojvodina i Spartak će učestvovati u Superligi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *