Iranci napali Izrael, hoće li Makabi doći u Beograd

0

Izraelski košarkaški velikan ponovo se nalazi u komplikovanoj situaciji. Utorak je bio zakazan za početak sledeće faze najjačeg evropskog takmičenja, ali je sada veliko pitanje da li će ekipa Makabija uopšte moći da dođe u glavni grad Srbije, gde je trebalo da se odigra meč u štark Areni. Tim “Ponosa Izraela” trenutno se nalazi u Tel Avivu, gde je igrao meč domaćeg prvenstva protiv ekipe Hapoel Holona.

Informacija o napadu dronovima Irana na Izrael stigla je nakon završetka meča, a Izrael je najavio zatvaranje vazdušnog prostora nad svojom zemljom od ponoći po lokalnom vremenu. U ovom trenutku nema informacija o nastavku letova, a vazdušne vlasti su najavile da će objaviti nove informacije. Postavlja se pitanje da li će košarkaši uspeti da napuste zemlju i stignu na vreme za početak plej-ina u Srbiji, ukoliko uopšte odluče da krenu.

Makabi je ove sezone nastupao u Beogradu, igrajući u Evroligi u “Pioniru” i Beogradskoj areni. Sada, dok sezona ulazi u odlučujuću fazu, situacija u zemlji ponovo postaje ozbiljna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *