Pariz osvaja Evrokup i ulazi u Evroligu

0

Pariz je osvojio Evrokup i postao definitivni učesnik najjačeg takmičenja sledeće sezone. Burg je pobedio u finalu rezultatom 89:81, a više nema dileme da će Pariz debitovati u najjačem evropskom takmičenju u sezoni 2024/25.

Biće to treći francuski predstavnik, posle Monaka i ASVEL-a. Ti-Džej Šorts, plejmejker Pariza i reprezentativac Severne Makedonije, bio je najefikasniji igrač osvajača Evrokupa.

On je postigao 22 poena, uz pet asistencija i šest skokova, za indeks korisnosti 28. Pored njega, dvocifreni su bili i bek Nadir Hifi sa 14 poena, te krilni centar Mikael Jantunen sa 15.

Svi zajedno doprineli su tome da tim finskog stručnjaka Tuomasa Isala uđe među najbolje. Trener Pariza, stručnjak koji vodi tim finskih košarkaša, proglašen je za najboljeg trenera takmičenja ove sezone.

Pariz je bio najefikasniji tim u istoriji Evrokupa, sa prosečno ubačenih 98,4 poena po meču, uz skor 22 pobede i jedan poraz. Zahvaljujući ovom uspehu, Pariz će prvi put u 21. veku imati ekipu u najboljem klupskom košarkaškom takmičenju Evrope.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *