Košarkaška liga Srbije saopštila je plan takmičenja za ovu sezonu. Sedam klubova će se boriti za titulu šampiona države. Pet klubova je iz ABA lige – Crvena zvezda, Partizan, Mega, Borac i FMP, dok su dve ekipe Vojvodina i Spartak prvoplasirane u KLS.

Superliga će biti podeljena u dva dela. Tri srpske ekipe sa najboljim plasmanom u ABA ligi – Crvena zvezda, Partizan i Mega – direktno će se plasirati u polufinale plej-ofa. Preostale ekipe će se razigravati za četvrto mesto.

Borac će igrati protiv drugoplasirane ekipe iz KLS, dok će FMP igrati protiv šampiona KLS. Ekipa iz Čačka i Železnika će imati prednost domaćeg terena, a konačan plasman u KLS biće određen nakon poslednjeg kola ovog vikenda. Polufinale i finale razigravanja, kao i polufinale i finale plej-ofa, igraće se na dve dobijene utakmice.

Crvena zvezda će čekati protivnika kroz razigravanje u polufinalu, dok će se drugi polufinalni par sastojati od Partizana i Mega. Domaći teren određuje se na osnovu plasmana u ABA ligi. Polufinale razigravanja je zakazano za period od 19. aprila do 6. maja, dok je finale od 10. do 24. maja.

Finale plej-ofa odvijaće se od 10. do 17. juna, a u slučaju završetka plej-ofa ABA lige ranije, termini plej-ofa Superlige Srbije biće pomerene kako bi reprezentaciji omogućile više vremena za pripreme za Olimpijske igre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *