Gluvonemi fudbaler Damir Desnica dobio crveni karton zbog prigovora

0

Damir Desnica je poznat po tome što je dobio crveni karton zbog prigovora, i sve što je zaradio tokom karijere izgubio je u banci. Rijeka je 1984. godine pobedila Real Madrid (3:1) u šesnaestini finala Kupa UEFA, ali nije uspela u revanšu jer je bila oslabljena zbog tri crvena kartona.

Real je pobedio 3:0, a Desnica je dobio crveni karton zbog prigovora, iako je gluvonem i nije mogao da prigovori arbitru. Desnica je igrao za Rijeku do 1985. godine, postigavši 55 golova u 265 utakmica.

Nakon toga je igrao za belgijski Kotrajk, Zadar, Orijent i još neke manje poznate klubove u Hrvatskoj, završivši karijeru 1998. godine. Imao je i ponudu Zvezde, ali je ostao u Rijeci zbog povrede.

U finalu protiv Istočne Nemačke postigao je gol. Nakon završetka karijere, Desnica je imao finansijskih problema.

Novac koji je štedeo u Ljubljanskoj banci je nestao preko noći, zajedno sa ušteđevinom mnogih ljudi u Hrvatskoj. Takođe, njegova kuća u rodnom Obrovcu je bila zapaljena tokom ratnih devedesetih.

Vratio se fudbalu kako bi zaradio nešto, a Rijeka mu je našla posao domara na stadionu. Takođe je radio kao trener mlađih kategorija u jednoj školi fudbala.

Danas živi u Rijeci i povremeno odlazi na utakmice kluba koji je na putu da osvoji novi šampionski naslov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *