Asvel prekoračuje budžet u Evroligi

0

Asvel je u prethodne tri godine bio najslabiji tim u Evroligi, zbog čega je doneta odluka da se smanji budžet za sezonu 2024/25. U prvoj sezoni sa “A” licencom (2021/22), ostvarili su osam pobeda, ali nisu uspeli da dostignu taj učinak u naredne dve sezone. Toni Parker je za francuski “Progres” izjavio: “Nema sumnje da će budžet biti manji.

Ovo su teška vremena.” Prema nezvaničnim podacima, budžet Asvela za ovu sezonu iznosio je oko 21 milion evra, ali zbog finansijskih problema glavnog sponzora, platforme “Skvik”, moraju da se menjaju planovi. Navodno, glavni sponzor je dao Asvelu samo trećinu dogovorenog novca, tako da je Parker morao da “krpi rupe” dok je njegov tim bio daleko iza svih ostalih u Evroligi, osim Albe koja je odigrala još lošiju sezonu.

Dok će do kraja juna biti isplaćen novac, trenutno najbolji igrač Asvela je Timoti Luvavu-Kabaro s prosečnim učinkom od 13,3 poena po meču, dok mu slede po produktivnosti dvojica skupo plaćenih domaćih igrača – Nando de Kolo sa 12,4 poena i Žofri Lovernj sa 12,3. Paris Li (11,5) i Majk Skot (10,4) takođe postižu dvocifren broj poena po meču, dok je Frenk Džekson, iako je odigrao samo šest utakmica, takođe ostvario dvocifreni učinak. Videćemo kako će Asvel izgledati naredne sezone i koji od pomenutih igrača će napustiti ukoliko dođe do smanjenja budžeta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *