Zvezda i Partizan će igrati za titulu, a sudije će imati posebne kamere. Prvi put, arbitar Uroš Obrknežević nosio je ovakvu kameru na utakmici poslednjeg kola KLS između OKK Beograda i Metalca iz Valjeva. Ova utakmica je poslužila kao test i generalna proba za implementaciju ovog sistema već za polufinalne duele plej-ofa Superlige Srbije, a potom će se koristiti na svim utakmicama u KLS od naredne sezone. Napravljeni audio i video zapisi moći će se koristiti i u promotivne svrhe.

Gledaoci, igrači i treneri će moći da dobiju perspektivu koju sudija vidi i zašto je nešto odsvirano, a nešto nije. Omogućiće se bolji uvid u odluke donete u datom trenutku. Takođe, biće omogućeno slušanje komunikacije između igrača i sudija, trenera i sudija, ali i sudija međusobno. Najbolji sudija, evroligaški arbitar, Uroš Obrknežević je rekao da će kamere biti implementirane u sam dres i da će to biti jedan veliki pomak napred.

Domaći košarkaški šampionat je uveo instant riplej sistem i elektronske zapisnike, prvi u regionu. Sve to je pratio rast kvaliteta timova, veća poseta, i napredak srpske klupske košarke, kao i znatna ulaganja, što pokazuju i rezultati u ABA 2 ligi, gde su naši timovi na kraju ligaškog dela takmičenja zauzeli tri prva mesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *