Novak Đoković osujetio provokacije pobedom u Monte Karlu

0

Novak Đoković je posvetio svoju pobedu provokatorima. Mnogo problema je imao u prvom setu, kada je Italijan vodio sa 3:1 i imao brejk loptu. Međutim, Novak se uspeo “probuditi” i vratiti u meč, a ulogu u tome je imala publika koja je u jednom trenutku isprovocirala srpskog asa. Neki smatraju da je upravo njihova reakcija pokrenula čuveni srpski inat i prisilila Novaka da pronađe rešenje i preokrene meč.

Ova situacija je bila jedna od glavnih tema na konferenciji za medije nakon meča. Novak je istakao da, iako to nije njegov mentalitet, reaguje kada ljudi počnu da se ponašaju na način koji on smatra nezasluženim. On je rekao: “Odrastao sam sa takvim mentalitetom da ako ti neko radi nešto, onda treba da se odbraniš”. Đoković je priznao da ponekad ima veću koncentraciju, ponekad je opušteniji, ali da na terenu uvek postoji mnogo tenzije.

Na kraju, zaključio je s osmehom: “Museti je do tog trenutka bio bolji igrač. Ja se nisam osećao komforno, on je dominirao. Znate na šta mislim, upalilo je”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *