Nejt Robinson će umreti ako ne dobije bubreg

0

Nekadašnji NBA igrač, Nejt Robinson, doživeo je zatajenje bubrega i sada se nada da će pronaći donora kako bi dobio novi bubreg. Robinson je naglasio hitnost situacije, ističući da mu je neophodan bubreg kako bi preživeo. Mesečno je potrebno tri puta sedmično provoditi po četiri sata na dijalizi kako bi očistio krv i izbacio otrove iz organizma, što mu značajno pomaže da vodi normalan život.

Kako bi produžio vreme koje mu je preostalo, Robinson je primenio promene u ishrani, izbacivši određenu vrstu hrane i fokusirajući se na konzumiranje pilećeg mesa, voća i povrća. Pokušava da zadrži normalnost u životu i da se oseća kao običan čovek uprkos zdravstvenim izazovima. Karijeru je proveo u nekoliko NBA timova, uključujući Njujork Nikse, Boston, Oklahomu, Golden Stejt, Čikago, Denver, L.A. Kliperse i Nju Orleans.

Pored toga, igrao je u Izraelu, Venecueli i Libanu. Interesantno je da je tri puta osvojio takmičenje u zakucavanju na NBA Ol-star utakmicama. Ovaj iskusni sportista sada se suočava sa najvećim izazovom – borba za svoj život.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *