Aleksandar Jovanović: Partizan mora da pobedi sve utakmice do kraja sezone

0

Golman Partizana ove sezone je najbolji igrač tima iz Humske. Uloga junaka i ovog puta je bila namenja golmanu Aleksandru Jovanoviću, najjačoj kariki tima u tekućoj sezoni. Prvo je Nišlija na golu crno-belih zaustavio udarac Džuniora Flemingsa nakon penala koji je skrivio Nemanja “Taki” Nikolić, a zatim u penal seriji nisu uspeli da ga matiraju Mihajlo Nešković i Stefan Pirgić, strelac jedingo gola za Voždovac tokom meča u Humskoj.

Nakon što je još jednom postao junak, Jovanović se oglasio za klupski sajt. “Nije bilo lako, ali je najvažnije da smo prošli dalje, u polufinale! To je u ovom trenutku najbitnije.

Trebalo je da privedemo utakmicu kraju na malo drugačiji i ozbiljniji način, ali smo primili gol i otišli u penal seriju. Vreme utakmice nije odgovaralo igračima, bilo je jako teško za trčanje, ali to naravno nije opravdanje. Idemo dalje – najbitnije je da smo prošli u polufinale!

“, istakao je Jovanović i dodao: “Imamo taj inat, to nas prati od početka sezone. Njegove odbrane u penal seriji sada su već zaštitni znak crno-belih, koji žele da posle četiri godine pauze osvoje trofej. Aleksandar Jovanović jeste jak adut u toj borbi jer se lako fokusira kada dođe do udaraca sa bele tačke.

“Tako je! To me je naučilo ranije iskustvo – da se ne fokusiraš na ono što je iza tebe, već na ono na šta možeš da utičeš u datom trenutku. Danas je ispalo kako treba, baš kao i u nekoliko situacija u prošlosti”, istakao je golman Partizana, uz osvrt na saigrače: “Da, to se ponavlja iz penal serije u penal seriju i ako budemo igrali i dalje, nadam se da će biti tako!

Sve pohvale za Sameda Baždara! To je momak koji je iz naše škole, koga zaista treba pohvaliti. Trudim se i privatno da ga posavetujem.

Zajedno smo i u sobi, te imamo vremena za razgovore. Sve čestitke njemu, dao je dosta golova i na pravom je putu, samo nek nastavi tako!” Pre nego što je najavio šta čeka Partizan do kraja sezone i kakvi su ciljevi crno-belih, Aleksandar Jovanović je pohvalio igrače Voždovca koji su u roku od desetak dana dva puta namučili crno-bele.

“To su mladi momci, koji jako lepo igraju – od noge do noge, od golmana pa sve do napada. Sve čestitke i njima. Žao mi je što ih ne prati rezultat, zato što su zaista mladi i igraju bez pritiska, ali će im pritisak doći, jer sada kreće borba za opstanak.

Nadam se, i verujem, da će se izdići i izvući iz toga. Nije lako kada su momci toliko mladi”, rekao je Jovanović. Mi već sutra počinjemo da spremamo tu utakmicu i onda do kraja imamo još osam utakmica u Super ligi Srbije.

Kolu Superlige gostuje Čukaričkom (nedelja, 19:15), a to će biti i poslednji meč tima Igora Duljaja pre nego što se tabela prepolovi. Crno-beli će u prvom kolu plej-ofa igrati protiv Crvene zvezde, na terenu aktuelnog šampiona i lidera Superlige. Taj meč mogao bi da bude najbitniji u sezoni, jer bi trijumf Partizana dodatno zakomplikovao situaciju na vrhu tabele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *