Vilanderaova sramotna izjava o Novaku Đokoviću

0

Mats Vilander je nedavno pokazivao poštovanje prema Novaku Đokoviću, ali brzo je promenio stav i izjavio da će Karlos Alkaraz biti važniji za tenis od Srbina čim je “osetio slabost”. Međutim, taj stav nije dugo potrajao jer se odmah pojavio neko drugi.

Taj “drugi” je Karlos Alkaraz, trenutno treći teniser na ATP listi. Vilander nije direktno rekao da li je Đoković prvi, već je istakao da je za njega očekivano da je to Federer, dok se nije osvrnuo na to da li bi nakon Federera mogli da uslede Novak, Rafa ili možda neko od nove generacije.

On obično naziva Federera najvećim teniserom svih vremena i ističe da to nema veze sa statistikom ili rezultatima, već sa značajem tenisu i očekivanjima koje je probudio kod ljudi. Vilander tvrdi da Karlos Alkaraz takođe ima posebnu “auru” oko sebe, iako je na velikoj sceni tek kratko vreme.

Vilander smatra da bi Alkaraz mogao postati drugi najvažniji teniser u istoriji zbog onoga što donosi na teren. Međutim, on ističe da to ne mora značiti istu konstantnost kao što je slučaj kod Đokovića ili čak kod Sinnera, već da je to povezano sa njegovim stilom igre.

Vilander opisuje Alkarazov stil igre kao strahovite udarce forhendom u svakom poenu, bez potrebe za razmišljanjem o tempu meča. Ipak, Vilander primećuje da je Alkaraz često povređen, možda zbog preteranog naprezanja mišića, iako ima pravu muskulaturu za ovaj sport.

Alkaraz je osvojio Vimbldon igrajući hrabro i uspeo je da bude prvi teniser sveta, ali njegove povrede su primetne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *